chrome firefox opera safari iexplorer

«Автоцивілка» готується подорожчати на третину

28 січня 2013 о 10:37

З 5 лютого набувають чинності поправки до закону про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласників (ОСЦПВ). Фінансисти прогнозують подорожчання «автоцивілки» одразу на 25-30%

Як пише «Деловая столица», Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) передало в Нацфінуслуг пропозиції щодо підвищення базового платежу за «автоцивілкою».

«За цим документом базова вартість поліса збільшується з нинішніх 180 грн до трохи більше 300 грн. Навряд чи регулятор погодиться на подорожчання відразу на 50%, але на 25-30% поліси, швидше за все, піднімуться в ціні», — розповіло виданню джерело в Нацкомісії.

Офіційно чиновники підвищення вартості ОСЦПВ поки не прогнозують. «Створюється робоча група, яка розгляне аргументи МТСБУ щодо зміни вартості полісів обов’язкового страхування відповідальності автовласників.

Приводом для подорожчання «автоцивілки» став закон №5090, що набирає чинності з 5 лютого 2013 року, який ВР прийняла 5 липня 2012 року, з новими правилами виплат. Зміни стосуються відшкодувань по життя і здоров’я потерпілих у ДТП.

Так, за договорами укладеними після 5 лютого будуть виплачуватися уже фіксовані суми.

Передбачені зміни суми значно більші від тих, які страховики платили за життя і здоров’я досі.

Згідно з підрахунками Української федерації страхування через новий закон обсяг виплат щодо здоров’я потерпілих збільшується більш ніж у 20 разів — до 400 млн грн.

Страховики впевнені, що у зв’язку зі змінами в законі, просто необхідно підвищити базовий платіж приблизно на 30%, інакше компанії, які продовжать працювати за ОСЦПВ, почнуть банкрутувати.

Разом з тим інші учасники ринку вважають, що такі прогнози перебільшені, тому багато СК демпінгують, пропонуючи клієнтам нічим необґрунтовані знижки.

У всякому разі вирішальне слово за Нацфінуслуг. Регулятор зобов’язаний оголосити про своє рішення протягом 60 днів з моменту отримання пропозицій МТСБУ. Якщо Нацкомісія не затвердить пропозиції страховиків, базова вартість полісів залишиться незмінною.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути