chrome firefox opera safari iexplorer

Близько 6 тисяч митників та податківців очікує звільнення

10 січня 2013 о 09:58

В результаті об'єднання податкової та митної служб у єдину структуру Міністерства доходів і зборів України чисельність службовців цих відомств скоротиться на 5,8 тис. осіб (8,2%).

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко на установчій зустрічі з членами робочої групи, що займається розробкою концепції роботи нового міністерства, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Як повідомляє прес-служба міністерства, Клименко зазначив, що до створення концептуальної моделі залучені найкращі експерти податкової та митної служб, аудитори авторитетної міжнародної компанії PriceWaterHouseCoopers, які раніше працювали над стратегією реформування податкової політики України, а також провідні вчені.

На сьогодні в ДПСУ та митній службі працюють 71,2 тисячі співробітників. Після реорганізації в єдиному органі залишиться 65,4 тисячі чоловік.

Разом з тим, підкреслив Клименко, раптового масового звільнення службовців не буде — доля кожного працівника вирішуватися індивідуально, з урахуванням його кваліфікації.

Нагадаємо, що Указом президента України від 24 грудня 2012 року створено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України. На міністерство також покладено функцію щодо адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути