chrome firefox opera safari iexplorer

Через проблеми «АероСвіту» постраждали вже понад 300 українців

09 січня 2013 о 13:30

Більше 300 громадян України, які були змушені затриматися в різних країнах через скасування рейсів в Україну авіакомпанії «АероСвіт», повернулися на батьківщину.

Про це на брифінгу повідомив заступник директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Василь Зварич, передають «Українські новини».

«Станом на сьогодні понад 300 громадян України, які не змогли вчасно вилетіти з В´єтнаму, Ізраїлю, Угорщини, Швеції та інших країн, зусиллями МЗС і дипустанов були успішно повернені на батьківщину», — повідомив він.

Крім того, Зварич зазначив, що кілька десятків українців залишаються в аеропортах Данії, Польщі, Ізраїлю та Швеції.

Він підкреслив, що МЗС і закордонні диппредставництва вживають заходів щодо вирішення цього питання.

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям враховувати ситуацію навколо компанії “Аеросвіт” при плануванні своїх поїздок закордон.

“У міністерстві уважно відслідковують ситуацію, що складається з початку року навколо виконання компанією “Аеросвіт” своїх зобов’язань перед українцями – пасажирами міжнародних авіарейсів… МЗС рекомендує українцям враховувати ситуацію, що складається довкола компанії “Аеросвіт” при плануванні своїх майбутніх поїздок за межі України”, — розповів В.Зварич, передає кореспондент УНН.

Він зазначив, що МЗС сподівається, що авіакомпанія у подальшому буде відповідально ставитися до реалізації власних зобов’язань перед пасажирами та вживатиме всіх необхідних заходів для припинення порушення їх прав та законних інтересів.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути