chrome firefox opera safari iexplorer

День Києва пропонують святкувати на два місяці пізніше

25 січня 2013 о 14:50

Керівник прес-служби Української православної церкви Василь Анісімов пропонує перенести святкування Дня міста Києва з останніх вихідних травня на 28 липня, коли відзначається День Хрещення Русі, передаєт УНІАН.

Про це він повідомив, коментуючи указ Президента України про святкування 1025-річчя Хрещення Русі на державному рівні.

«День міста Києва треба приурочити не до травневого цвітіння каштанів, а до Дня Хрещення Русі. Для Києва День Хрещення став головною подією в його півторатисячолітній історії», — упевнений Анісімов.

За його словами, необхідно відновлювати православні святині, відроджувати Київ як центр православного паломництва, яким він був раніше.

«Є багато красивих міст, але Київ неповторний завдяки своїй історії і цю неповторність треба зробити доступною. Для цього потрібна державна програма», — вважає В.Анісімов.

Він зазначив, що цього року урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі відрізнятимуться масштабністю.

«День Хрещення Русі — це день народження Російської православної церкви. Сьогодні це свято державне, міжнародне, загальноцерковне. Святкування пройдуть на всіх континентах, у 70 країнах — там, де є парафії та єпархії народженої в Києві Російської православної церкви. Центром торжеств, звичайно, буде Київ», — відзначив Анісімов.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути