chrome firefox opera safari iexplorer

Дитячу козацьку організацію «Січ» викинули на вулицю?

22 січня 2013 о 10:24

Рейдери захопили приміщення Всеукраїнської дитячої громадської організації «Українське дитячо-юнацьке товариство «Січ» на вул. Б. Хмельницького, 12-14, яке організація займала протягом останніх 12 років.

Про це повідомив народний депутат України (фракція «Батьківщина») Олександр Бригинець.

Як запевняє колектив організації, вони не отримували жодних письмових вимог та судових рішень щодо необхідності звільнити приміщення.

16 грудня 2012 року приміщення було захоплене шляхом зламу замків. Невідомі за сприяння працівників міліції примусово вивели членів організацій з приміщення.

«В тому чи законні дії компанії, що захопила приміщення нехай розбирається прокуратура. Мене турбує трохи інший бік цього питання. Будинок, в якому знаходиться організація «Січ» є пам’яткою, але зараз фактично пустує. Тому його прибирають до рук для того, щоб довести будівлю в центрі міста до руйнування, а замість неї збудувати, наприклад, черговий офісний центр», — висловив припущення О. Бригинець.

Наразі у приміщенні залишилося все майно, документи та особисті речі колективу організації, які рейдери не те що не повертають, але й чиниться тиск на керівника організації, щоб він відмовився від претензій на майнові збитки.

Нардеп звернувся до Генеральної прокуратури з проханням перевірити законність дій компанії ТзОВ «Геомедсервіс» щодо захоплення приміщення будинку на вул. Б. Хмельницького, 12-14 та діяльність правоохоронців, які брали участь у відповідних діях. А також до голови КМДА О. Попова з закликом звернути увагу на можливість руйнування будівлі в центрі міста з метою побудови на його місці комерційної споруди. Та з проханням надати дитячій організації нове приміщення, оскільки стара будівля все одно знаходиться у вкрай поганому стані.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути