chrome firefox opera safari iexplorer

Ханський палац у Криму стане дорожчим за Ермітаж і Лувр

09 січня 2013 о 09:31

Майбутнє підвищення вартості вхідних квитків на музейні об’єкти Бахчисарайського історико-культурного заповідника зробить його вищим у ціновій категорії таких найбільших у світі художніх та культурно-історичних музеїв, як «Ермітаж» у Санкт-Петербурзі та «Лувр» в Парижі і, відповідно, ще менш доступним і для кримчан, і загалом для жителів України, передає сайт «Крим.Коментарі»

Так, згідно з наказом від 02.01.2013 «Про встановлення вартості вхідних квитків на музейні об’єкти заповідника», опублікованим на офіційному сайті заповідника, з 1 березня цього року загальний квиток у Ханський палац з усіма виставками коштуватиме 120 грн для дорослих і 60 грн – для учнів.

Для тих, хто захоче відвідати ще й древнє печерне місто Чуфут-Кале, яке входить до складу Бахчисарайського заповідника доведеться доплатити 50 грн (учню — 25 грн).

Таким чином, відвідування палацу і печерного міста однієї середньостатистичної сім’ї з двома дітьми обійдеться в 510 гривень, і це не рахуючи транспортних витрат.

Примітно, що для громадян Росії та Білорусі відвідування Ермітажу коштує — 150 рублів (близько 40 грн), для іноземних громадян — 400 рублів (це близько 100 гривень).

Причому для пенсіонерів, дітей та студентів (будь-яких країн) — безкоштовно. Квиток у Лувр коштує близько 10 євро (трохи більше 100 гривень).

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути