chrome firefox opera safari iexplorer

«Коротке побачення» у Павла Тичини

29 січня 2013 о 21:13

28 січня 2013 року у Київському музеї-квартирі Павла Тичини до Дня його народження відбувалося незвичне — журналісти та гості могли ближче знайомитися та спілкуватися з тими, хто бував у цій квартирі, хто гостював у Павла Тичини, хто береже пам"ять про нього.

Спілкування це було незвичним. У кожній з кімнат музею (у робочому кабінеті, у бібліотеці поета та у вітальні родини Тичин) гостей зустрічали Борис Ілліч Олійник, Іван Федорович Драч та Тетяна Вікторівна Сосновська. У кожного з них — своя історія знайомства з Тичиною.

От про це і розповідали вони журналістам та студентам. От лишень одне обмеження — тривалість такого спілкування була обмежена в часі — 5-7 хвилин. І за цей час гість повинен був запитати у співрозмовника саме цікаве — про особисте життя, про подробиці спілкування з поетом, про перші враження, про мрії...

Про будь-що можна було говорити 28-го січня, але... підступний годинник нагадував про кінець розмови. І по дорозі в іншу кімнату, до другого завсідника дому Тичин, кожен з гостей міркував про свої запитання, аби не втратити жодної миті.

Для кожного з журналістів, студентів 20 хвилин спілкування збігали дуже швидко, але це були безцінні хвилини особистого знайомства з людиною, яку знає та шанує усе суспільство.

Так для нашої молоді почалася їх власна історія — історія знайомства та безпосереднього спілкування з відомою людиною. А тим більше — під омофором Тичинівського слова й духу.

Такі «Короткі зустрічі у Тичини» стануть у Музеї-квартирі поета постійними. Лише щоразу у кімнатах помешкання поета наших гостей чекатимуть інші співрозмовники. І знову на розмову з кожним із них буде лише 5-7 хвилин.

Час невблаганно тікає від нас. Але ми можемо його втримати в пам"яті про незвичну зустріч та незабутнє спілкування у Київському Музе-квартирі Павла Тичини.

Господар помешкання, відомий Поет, лицар рідної мови вийшов з дому лише на якийсь час і залишив для нас відкритими двері у світ чарівно-дивного спілкування, про яке багато хто міг тільки мріяти.

Додала Тетяна Сосновська

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути