chrome firefox opera safari iexplorer

Київська влада спростувала масові отруєння бездомних тварин у столиці

18 січня 2013 о 12:27

У Київській міській державній адміністрації заявили, що муніципальна влада не займалися закупівлями отрути для безпритульних тварин з метою винищити їх, повідомив начальник Управління екології та охорони природних ресурсів КМДА Сергій Курикін.

«У повідомленні йшлося про те, що від 20 січня працівники житлових організацій нібито почнуть масово труїти бездомних тварин. Причому в тексті наводився коментар волонтера Ірини Ленінської. Перевіркою встановлено, що згідно з базою даних єдиного реєстру опікунів над безпритульними тваринами, у КП Центр ідентифікації тварин , у переліку осіб, зареєстрованих волонтерів (опікуни бездомних тварин), громадянка Ірина Ленінська відсутня», — заявив він.

За його словами, влада провела спеціальне розслідування і встановила, що отрута не закуповувалася. Чиновник нагадав, що від квітня минулого року почала працювати програма контролю над утриманням тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

«Для повідомлень щодо міфічних намірів міської влади вирішувати проблеми, пов'язані з бездомними тваринами шляхом їх убивства, немає ніяких підстав. Жорстоке поводження з тваринами заборонене Законом України Про захист тварин від жорстокого поводження від 2006 року», — наголосив Курикін.

Як повідомлялося, захисник тварин Володимир Нехода повідомив ЗМІ, що на території Національного університету ім. Шевченко на Глушкова, 2 померла зграя собак. Нагадаємо, що 24 квітня у Києві зафіксували нові випадки отруєння собак.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути