chrome firefox opera safari iexplorer

«Київстар» хоче підвищити ціни у 50 тарифних планах?

25 січня 2013 о 09:33

Один з найбільших операторів мобільного зв'язку на українському ринку — компанія «Київстар» — підвищує тарифи відразу в 50 своїх тарифних планах.

Як повідомляє видання «Коммерсант-Україна» компанія пішла на такий крок після досягнення в грудні домовленостей з Антимонопольним комітетом (АМКУ) про зниження цін.

У «Київстарі» запевняють, що вимоги АМКУ виконані, і підвищення торкнеться незначного числа абонентів. У МТС побоюються, що такий крок може спровокувати комітет на нові розслідування.

Підвищення тарифів відбудеться 1 лютого — на 15-30% зросте абонплата в 16 тарифних планах для контрактних абонентів, з 5 лютого — в 29 тарифних планах для prepaid-абонентів.

Підвищення торкнеться, зокрема, таких популярних тарифних пропозицій, як «25 мільйонів», «Єдина країна», «Djuice Безлім».

У ряді тарифних планів збільшиться плата за надання безкоштовних SMS-повідомлень з 10 до 15 грн (обсяг наданого пакета виросте з 100 до 150 повідомлень).

Для абонентів тарифних планів без щоденної абонплати, таких як «Єдина ціна» та «З нами краще», на 15-25% підвищиться вартість внутрішньомережевих і міжмережевих дзвінків.

Крім того, компанія вводить мінімальний обсяг коштів на рахунку, який повинен залишатися після користування будь послугою — 0,01 грн.

Одна з основних причин підвищення тарифів «Київстару» — спроба стимулювати абонентів переходити на нові пакетні пропозиції, вважає заступник директора дослідницької компанії GfK Ukraine Гліб Вишлінський.

Разом з підвищенням абонплати у старих тарифних планах компанія з 5 лютого в два рази знижує вартість переходу на нові.

У МТС офіційно не коментують зміну тарифів конкурента. Однак джерело Коммерсанта в керівництві компанії здивоване таким кроком.

«Це здається вкрай непродуманим, оскільки відбулося всього через місяць після укладення компромісу з АМКУ. Це може викликати нові перевірки операторів», — заявив співрозмовник видання. Перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін вчора запевнив, що йому невідомо про підвищення цін «Київстаром».

«Наші домовленості вони виконали, — заявив чиновник. — Ми не зобов'язували компанію інформувати нас про зміну тарифів, але я в п'ятницю з ними це обговорю». В кінці грудня сторони домовилися про зниження окремих тарифів на 10-25%, за словами пана Кузьміна, економія абонентів мала скласти 1 млрд грн (4% від сукупної виручки «Київстару» і МТС за 2011 рік).

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути