chrome firefox opera safari iexplorer

Медики просять киян бути обережними під час купання у водоймах на Водохреща

17 січня 2013 о 13:53

Столичні медики закликають киян бути обережними під час купання у водоймах на Водохреща.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Медики наголошують, що занурюватися у холодну воду можна лише у випадку абсолютного здоров'я, а перебувати у воді не більше ніж 3-5 секунд.

«Перед тим, як розпочати загартування організму, порадитись із лікарем. Адже існує цілий перелік гострих та хронічних захворювань, при яких зимове плавання протипоказане. Перше правило будь-якого загартовування – систематичність. Аби організм звик до холодних температур, варто щоденно контактувати з холодною водою», — йдеться в повідомленні.

Крім того, медики наголошують, що не менш важливою є поступовість.

«Загартування водою бажано розпочинати в теплу пору року, повільно знижуючи температуру води і збільшуючи тривалість плавання. Взимку перебування в ополонці для початківців, залежно від температури води, повинно тривати в середньому 10-20 секунд, а для „моржів“ зі стажем – не більше 1,5-2 хвилини», — наголошують лікарі.

«Якщо ви плануєте плавати вперше, то перед зануренням у воду необхідно зробити енергійну розминку, потім намочити обличчя, груди, живіт, спину, і тільки після цього занурюватись», — додають фахівці.

Після цього треба зняти мокрий одяг, швидко розтертись рушником і одягнутись у теплі речі.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути