chrome firefox opera safari iexplorer

Найсильніший український тенісист вперше з 2007 року зіграє за збірну

23 січня 2013 о 12:42

Вперше за останні шість років в заявці української національної тенісної збірної в розіграші Кубка Девіса з'явилося прізвище нашого найсильнішого гравця Олександра Долгополова.

Долгополов через конфлікт з Федерацією тенісу України не брав участі в турнірі з 2007 року, але перед матчем проти збірної Словаччини у стартовому раунді I групи зони Європа/Африка він дав попередню згоду на участь у матчі.

«Я заявив Олександра за нашої обопільної згоди, — розповів Філіма в інтерв'ю газеті Сегодня. — Не приховую, що все залежить від результатів виборів президента Федерації тенісу України, призначених на 26 січня. Новий президент, який представить свою програму розвитку, буде особисто з ним вести переговори.

Все буде вирішуватися за тиждень до матчу Кубка Девіса. За день до матчу у мене є право поміняти двох гравців. Фінансові вимоги Долгополова я розкрити не можу, але в даному випадку це питання не головне. Будуть обговорюватися питання розвитку тенісу в Україні в цілому, а не тільки гроші».

Перша ракетка України залишає Australian Open після першого матчу

Крім Долгополова, до складу збірної України увійшли Сергій Стаховський, Ілля Марченко та Іван Сергєєв.

Милослав Мечирж, капітан словацької збірної, викликав на матч з Україною Мартіна Кліжана, Лукаша Лацка, Міхала Мертінака і Філіпа Поляшека.

Зустріч відбудеться з 1 по 3 лютого в Кременчуці (Україна).

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути