chrome firefox opera safari iexplorer

НТКУ готова відмовитись від реклами за 10% рекламних доходів інших каналів

22 січня 2013 о 14:34

Національна телекомпанія України готова повністю відмовитися від реклами на «Першому Національному» телеканалі, у разі отримання 10% прибутків від рекламної діяльності всіх комерційних каналів України.

Про це йдеться у відкритому листі Національної телекомпанії України, текст якого мають «Коментарі».

Зокрема, коментуючи ініціативу щодо зменшення обсягів реклами на українському телебаченні, в каналі відзначили, що готові надати своїх фахівців для обговорення цього питання комітетом Верховної Ради.

При цьому в НТКУ зазначили, що питання реклами є особливо гострим для Національної телекомпанії України, яка щорічно заробляє кошти для покриття недофінансованих держбюджетом статей видатків, таких, як заробітна плата одного з найбільших штатів співробітників серед українських телеканалів, витрати на соціальну функцію, трансляцію сигналу майже на всю територію України і заробіток коштів на виробництво та інвестиції в застарілу матеріально-технічну базу.

При цьому в компанії відзначили, що у 2012 році було недофінансовано з бюджету коштів на суму 11 млн. 555,4 тис. гривень.

«Національна телекомпанія України також готова надати для розгляду комітетом Верховної Ради свою ініціативу про повну відмову від реклами в ефірі державного «Першого Національного» у разі отримання НТКУ 10% доходів всіх комерційних каналів від рекламної діяльності», — відзначили в компанії.

Як вважають в НКТУ, в разі втілення цієї пропозиції, «Перший національний» перестане конкурувати з комерційними телеканалами за рекламодавця, а глядачі отримають можливість дивитися програми каналу без перерви на рекламу.

За розрахунками фахівців, НТКУ отриманих коштів вистачить для покриття щорічного дефіциту. Також ці кошти дозволять вкласти гроші у виробництво нового, якісного, соціально орієнтованого продукту.

НТКУ також зобов´язалася «створити прозорий орган для контролю за витратами коштів, отриманих від рекламних доходів комерційних каналів».

У НТКУ сподіваються, що ці пропозиції зацікавлять представників комітету та представників українських телеканалів і приведуть до широкого обговорення цієї пропозиції в суспільстві, медіа-співтоваристві та профільних органах державної влади.

Нагадаємо, раніше голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко запропонував зменшити тривалість реклами на ТБ, зазначивши, що «в Україні тривалість реклами — одна з найбільших у світі».

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути