chrome firefox opera safari iexplorer

Передачі про унікальні природні чудеса України з'явилися на DVD-дисках

28 січня 2013 о 14:02

Засновник Фонду «Рідна країна», Голова оргкомітету акції «7 чудес України» Микола Томенко поінформував про появу довгоочікуваного DVD-диску «7 природних чудес України».

До диску увійшли 10 програм про переможців та спецномінантів акції «7 природних чудес України», які були відзняті творчим колективом телеканалу ТВі на чолі з Миколою Томенком та транслювалися протягом кількох місяців на провідних українських телеканалах.

За словами Миколи Томенка, до нього, як ініціатора акції, неодноразово зверталися експерти та освітяни з проханням випустити такий DVD-диск, який можна було б використовувати у навчальній та просвітницькій діяльності.

Микола Томенко нагадав, що це вже не перший успішний проект Фонду «Рідна країна» спільно з телеканалом ТВі. Так, минулого року, за результатами всеукраїнської акції «7 чудес України: замки, палаци, фортеці» була відзнята серія з 20 програм про переможців та спецномінантів акції.

Також Микола Томенко повідомив, що подарує таку серію DVD-дисків в освітні заклади України. Цей подарунок істотно полегшить вчителям географії викладання своїх предметів, а учням дозволить наочно ознайомитися з унікальними природними об’єктами України. Варто сподіватися, що він стане незамінним помічником й усім завзятим туристам.

Для довідки. Загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у  2007 році. Тоді, за результатами акції країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України».

Вже за рік відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України». Переможцями акції стали Біосферний заповідник «Асканія-Нова», Регіонально-ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя», Дністровський каньйон, Мармурова печера, Національний природній парк «Подільські Товтри», озера Світязь та Синевір. Спецномінації отримали Блаклавська бухта з мисами Айя і Фіолент,  гора Говерла та Олешківські піски.

Акція «7 чудес України: замки, палаци, фортеці» стартувала у 2010 році та фінішувала 2011-го.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути