chrome firefox opera safari iexplorer

Позапланова перевірка «5 каналу» виглядає неадекватною та замовною, — Томенко

17 січня 2013 о 11:46

Так вважає голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, коментуючи інформацію про рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення провести позапланову перевірку діяльності «5 каналу».

«В принципі, позапланові перевірки ЗМІ у післявиборчий період можливі, але для цього потрібні надсерйозні причини, що вимагають невідкладного втручання у діяльність засобів масової інформації», – зазначив Микола Томенко.

Якщо взяти до уваги пояснення Нацради щодо необхідності перевірки з огляду на звернення Громадського об’єднання “Комітет підтримки Миколи Мельниченка”, яке «здійснило у період із червня по жовтень 2012 року в домашніх умовах вибірковий запис програм «5 каналу», і на підставі цього засумнівалося, так би мовити, у законності дій телеканалу, то як мінімум три позиції тут викликають застереження.

По-перше, Нацрада активно реагує на звернення зареєстрованої у м. Черкаси громадської організації, про яку з моменту її реєстрації у 2006 році в Інтернет-просторі не можна знайти жодної згадки щодо проведення нею визначної чи хоча би значимої громадської акції. До речі, досить дивно, що з 2006 року у цієї організації не існує навіть своєї Інтернет-сторінки, а тому досить важко говорити про її системну громадську роботу.

Друге застереження пов’язане з об’єктивністю так званого принципу «домашніх умов вибіркового запису програм «5 каналу». І, нарешті, третє застереження викликає те, що цей запис здійснювався у період з червня по жовтень минулого року, тобто – в період парламентської виборчої кампанії.

Підсумовуючи все це, Микола Томенко вважає, що у даному випадку мова йде про чергове неадекватне і, скоріш за все, замовне рішення щодо проведення позапланової перевірки «5 каналу». «А тому, виходячи з рішення, яке прийняв Комітет з питань свободи слова та інформації, про розгляд на кожному своєму засіданні питань можливого перешкоджання діяльності ЗМІ, ми залишаємо за собою право слідкувати за перебігом даної ситуації», – зазначив голова профільного Комітету.

Також Микола Томенко нагадав, що він з нетерпінням чекає звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, який, згідно з законом, повинен бути поданий до Верховної Ради не пізніше 2 лютого 2013 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути