chrome firefox opera safari iexplorer

«Шахтар» взимку проведе три збори і зіграє 15 матчів

09 січня 2013 о 11:57

Донецький «Шахтар» розпочав підготовку до ігор 2013 року. Найближчими днями команда планує займатися на базі «Кірша» в Донецьку.

На перший тренувальний збір в ОАЕ команда повинна відправитися 15 січня. Але тут можуть з'явитися корективи. Все залежить від погоди. Якщо Донбас продовжить завалювати снігом і ще більше похолодає, то не виключено, що від'їзд відбудеться на декілька днів раніше.

Програма перебування в Еміратах в загальних рисах теж прописана. «Шахтар» чекає Matchworld Сup, в якому кожен з учасників (а це, крім донецької команди, «Зеніт» (Росія), «Аль-Хіляль» (Саудівська Аравія) і «Замалек» (Єгипет) проведе по дві зустрічі. Гра із «Замалеком» відбудеться 16 січня, а з «Аль-Хілялем» — 19 січня.

Два контрольних поєдинки плануються 17 і 20 січня. Спочатку донеччани перетнуться з ташкентським «Локомотивом». Противник на 20 січня ще підбирається, за словами наставника «гірників» Мірчі Луческу це буде найсильніша команда, яка зможе зіграти з «Шахтарем» у цей час і в цьому місці.

22 січня підопічні Луческу зхлестнуться з пітерським «Зенітом». Після цього матчу команда відразу ж повернеться в Донецьк. Втім, погостювати вдома «Шахтарю» вдасться недовго. На 24 січня планується виліт в іспанську Ла Мангу, де команда візьме участь у турнірі Copa del Sol.

Коли завершиться іспанський збір, поки сказати складно. Луческу ще не прийняв рішення, а залежати воно буде від багатьох складових. Можливо, команда повернеться в Донецьк одразу після завершення турніру, скажімо, в районі 3 лютого. Але не виключено, що це станеться після 6 лютого, коли збірна України проведе в Іспанії контрольну зустріч з норвежцями та збірники «Шахтаря» знову приєднаються до свого клубу.

Всі пункти тренувальних зборів «заточені» на матч проти дортмундської «Боруссії» в рамках Ліги чемпіонів, який відбудеться 13 лютого на «Донбас Арені». Після цієї гри і до відновлення чемпіонату країни «Шахтар», по всій видимості, попрацює ще на одному зборі в турецькій Анталії.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути