chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні на Співочому полі стартує виставка льодово-квіткових скульптур

02 січня 2013 о 08:49

У Києві, на Співочому полі, з 2 до 27 січня працюватиме «Виставка квітів Снігової Королеви», на якій будуть представлені льодово-квіткові скульптури.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, організатором виставки виступає комунальне об’єднання «Київзеленбуд». Скульптури з льоду всередині з квітами демонструватимуться щодня з 9.00 до 21.00.

Вартість квитка – 25 грн, а для дітей до 7 років та пенсіонерів – вхід безкоштовний. На проведеній презентації експозицій було представлено десять фігур – по одній від дизайнера з кожного району Києва.

Для створення композицій було використано до 1000 різноманітних квітів, в основному – це троянди, цикламени, гвоздики та орхідеї.

Для нарощування прозорого льоду дизайнери використовували спеціальну технологію: макети квітів встановлюються до кріоблоків, після чого впродовж семи днів поетапно та повільно заливають дистильованою водою. Останній штрих експонату – за скульптором, який надає форму льодовій картині.

Під час роботи виставки відвідувачам представлять також розважальну програму. Крім того, на Співочому полі діти зможуть розважитись на атракціонах та помилуватися 18-метровою Новорічною ялинкою.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути