chrome firefox opera safari iexplorer

Студентів хочуть позбавити пільгового проїзду у транспорті

15 січня 2013 о 11:18

Статтею 24 законопроекту про вищу освіту, який внесений групою депутатів 11 січня 2012 року, не передбачено права студентів на пільговий проїзд у проїзд у транспорті. Про це сказала член Молодіжної Ради при Кабінеті Міністрів Анастасія Сабова, передає УНН.

«У проекті закону від опозиції, який наразі розміщений на сайті парламенту, є стаття №24, яка стосується прав та обов’язків студентів. Зокрема там передбачено право на вибір форми навчання під час вступу до вищого навчального закладу, на безпечні і нешкідливі умови навчання, праці та побуту, на безкоштовне користування бібліотеками, інформаційними фондами, навчальною, науковою та спортивною базами вищого навчального закладу. Аналогічні норми є і в 54 статті чинного закону про вищу освіту. Однак чомусь народні обранці прибрали звідти положення про те, що студенти вищих навчальних закладів, які навчаються за денною (очною) формою навчання, мають право на пільговий проїзд у транспорті. Більшість студентів приїздить на навчання до обласних центрів або до столиці. Сьогодні студенти мають, наприклад, 50% знижки на проїзд у залізничному транспорті і ці знижки реально економлять стипендію і кошти батьків», — зазначила молодіжний лідер.

Нагадаємо, на сайті Верховної Ради з'явився текст законопроекту про вищу освіту, який три опозиційні фракції внесли до парламенту минулої п'ятниці

Розділи: Суспільство