chrome firefox opera safari iexplorer

Синоптики попереджають українців про 25-ти градусні морози

21 січня 2013 о 13:05

Директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда заявляє про ускладнення на цьому тижні погодних умов, які викликані великими температурними перепадами і можуть призвести до ожеледиці на дорогах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.Кульбіда повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві. “Небезпечних явищ протягом поточного тижня слід чекати — це ожеледь, ожеледиця на дорогах, у південних областях — тумани і в Карпатах — лавинна небезпека”, — сказав він.

За його словами, на поточному тижні територією України перемістяться кілька атмосферних фронтів, які зумовлять опади — у північних областях переважно у вигляді снігу, у західних — мокрого снігу, у південних, східних та центральних областях — дощ з переходом у сніг. “При зміні повітряних мас слід чекати посилення ожеледних явищ і ожеледиці на дорогах, також налипання мокрого снігу”, — повідомив він.

М.Кульбіда поінформував, що 21-23 січня температурний режим не буде змінюватися суттєво. Зокрема, у західних та північних областях вночі очікується від 3° до 8° морозу, а вдень — близько 0°. В той час як на півдні, сході і в більшості центральних областей температура повітря вночі буде плюсовою, а вдень досягатиме 3-8° тепла, на півдні — 9 тепла°, а в Криму — від 9 до 14° тепла.

Водночас, починаючи з 24 січня, синоптики прогнозують зниження температури на 4-7 градусів, а протягом 25-27 січня — подальше зниження. “Вночі у північних, західних та центральних областях очікується 12-17° морозу, місцями на півночі — 20-25° морозу, а в денні години — від 7 до 13° морозу”, — уточнив директор Гідрометцентру.

М.Кульбіда також повідомив, що у південних областях, у Закарпатській, Луганській та Донецькій областях температурний режим буде вищим — вночі 5-10° морозу, вдень — 0-5° морозу, а в Криму збережеться тепла погода.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути