chrome firefox opera safari iexplorer

Тарифи на тепло є несправедливими, — «Укртеплокомуненерго»

24 січня 2013 о 09:02

Тарифи послуги теплопостачання в Україні є несправедливими. Про це заявив президент Асоціації «Укртеплокомуненерго» Арсен Блащук у ефірі «Ера-FM».

«Тарифи на сьогодні є несправедливими. МВФ правильно ставить питання, щоби ці тарифи були економічно обгрунтовані», — сказав Блащук.

Пояснюючи свою заяву, він розповів: "На сьогодні споживачі, які купують газ на свої індивідуальні системи опалення у багатоповерхівках, сплачують удвічі менше, ніж ті громадяни, які користуються централізованим теплопостачанням. Це несправедливо, адже теплокомуненерго є оптовим споживачем. У цілому світі оптові споживачі сплачують за газ дешевше. У нас же все навпаки. Тобто громадяни, які користуються централізованим постачанням, дотують тих, хто має гроші і поставив індивідуальні системи постачання".

За його словами, держава невчасно компенсує «Укртеплокомуненерго» різницю між тарифами та собівартістю послуг.

«У нас на сьогодні рівень відшкодування тарифів — економічно обгрунтовані витрати, які перевіряються Нацкомісією та іншими контролюючими органами — становить 70%. Решту 30% дотує держава, але це відбувається невчасно», — запевнив Блащук.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути