chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройде україно-шведський рок-фестиваль Rock `n Sich

11 січня 2013 о 15:01

У травні в Києві на Трухановому острові відбудеться перший українсько-шведський рок- та екстрім-фестиваль Rock `n Sich.

За задумом організаторів, фестиваль має органічно поєднувати українську і шведську культури. Він налічуватиме відразу сім майданчиків, з яких дві сцени будуть побудовані безпосередньо на Дніпрі у вигляді козацьких чайок.

Крім виступів відомих українських і шведських рок-команд, в рамках фестивалю відбудеться міжнародний лицарський турнір, байк-парад і змагання з авто-тюнінгу.

Ще однією локацією фестивалю стане столичний екстрим-парк, на території парку Дружби народів. Там відбудуться міжнародні змагання з екстремального спорту Freegames.

З ініціативою започаткувати традицію проведення фестивалю саме в такому форматі виступив відомий український музикант і громадський діяч Олег Скрипка.

Фестиваль проходитиме під особистим патронатом голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. Проект був презентований у рамках двостороннього форуму Києва та Стокгольма.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути