chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві закриють єдиний центр донорської крові?

30 січня 2013 о 12:45

Єдиний центр переробки донорської крові Київського міського центру крові закриють 16 лютого за дорученням голови КМДА Олександра Попова.

Про це заявив депутат від фракції «УДАР» у Київраді Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба фракції.

«Столична влада ставить під загрозу забезпечення реанімацій, швидких допомог та опікових центрів донорською кров’ю та плазмою, оскільки Київ з середини лютого залишиться без власної бази переробки», — наголошує депутат.

За словами Давиденка, в Україні сьогодні понад 30 державних центрів виробництва препаратів крові, але Київ вирішив, що йому такий центр не потрібен.

«Наказом департаменту охорони здоров’я КМДА від 15 листопада 2012 року було проінформовано про закриття такого центру в Києві та про припинення виробництва препаратів крові в Київському міському центрі крові», — зазначив депутат.

 

Він наголосив, що відповідний відділ Київського центру крові займався виробництвом 4 видів препаратів донорської крові, зокрема для реанімаційних та опікових відділень всіх лікувальних закладів столиці. Цей відділ має ліцензію на переробку донорської крові та забезпечує лікарні Києва цією кров’ю безкоштовно.

«З лютого фактично закривають весь муніципальний центр переробки донорської крові і хочуть перевести всі столичні лікарні з безкоштовної крові на закупівлю платної у комерційних структур. Це цинічний лобізм та жадоба до наживи чинної влади за рахунок важкохворих пацієнтів», — наголосив депутат.

Давиденко також підкреслив, що це буде перший випадок в Україні, коли закривається державна лабораторія крові.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути