chrome firefox opera safari iexplorer

У Київському зоопарку голодують тварини

11 січня 2013 о 14:37

Після новорічних свят вихованцям Київського зоопаркувлаштували "розвантажувальний день. Але не тому, що багато з'їли, а тому, що банально їжа закінчилася. Причина — торішні договори з постачальниками продуктів закінчилися, а нові на 2013 рік не уклали. Так що продукти в зоопарк не привозили з 1 січня.

Наприклад, раціон мавп «розвантажили» більше, ніж наполовину. З ранку не привезли не те що риби і яєць, а навіть хліба і картоплі. Щоб звірі не голодували, співробітникам доводиться приносити їм свою їжу.

«Працівники відділу принесли кожен з дому по десятку картоплин — і вийшли із ситуації. Я працюю тут 22 роки, і за цей час хоч і були перебої з привезенням кормів, але такого не пам'ятаю», — розповідає заввідділенням приматів Валентина Дикарєва.

Такий «стіл» був не тільки у мавп'ятнику, але і в інших вольєрах. Весь останній тиждень зоопарк протримався на торішніх запасах, оскільки продукти не привозили з 1 січня, пояснює перший заступник генерального директора київського зоопарку Олена Миколайчук.

«Оскільки у київському зоопарку в кінці минулого року відбувалася зміна керівництва, вирішувалися організаційні питання, природно, всі ці процеси з тендерами затримуються», — говорить заступник гендиректора Київського зоопарку з зоочастини Костянтин Орлов.

Втім, проблема не стільки у тендерах, скільки у відсутності грошей на рахунках, говорить перший заступник директора зоопарку. Бюджет міста — не прийнятий, коли дадуть хоч якісь гроші також не відомо. При цьому борг перед постачальниками продуктів уже зріс до 2,5 млн грн. У зв'язку з цим зоопарку довелося просити їх постачати їжу в кредит ще, принаймні, до лютого, завдяки чому вже в обід почали підвозити корм.

Вже найближчим часом представники Київського зоопарку змушені їхати з тим же проханням, вже в Київраду.

Але навіть якщо приймуть бюджет, від таких проблем у майбутньому зоопарк не застрахований. Адже для звіринця в цьому році передбачили вдвічі менше необхідного. У таких екстрених випадках могли б виручити гроші від продажу квитків, але ось біля кас нікого немає. За останні 5 років кількість відвідувачів скоротилася вдвічі. За матеріалами: Інтер

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути