chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові на Святі Шоколаду презентують 200-кілограмового шоколадного лева

30 січня 2013 о 15:26

14-17 лютого у Львівському палаці мистецтв відбудеться найсолодша подія року – VI Національне Свято Шоколаду. Однією із нових атракцій свята стане створення 200-кілограмового символу Львова – шоколадного лева, повідомляють організатори.

«Шанувальники Львова гордо називають його Містом Левів. І не дарма, адже підрахунки, які проводились протягом п’яти років, свідчать, що у нас їх понад 4,5 тисяч. Ми долучимось до цієї «скромної» цифри, створивши ще одного лева, щоправда з шоколаду. Спільно з ГО «Срібні крила» (організатори «Параду левів»), ми створимо до Свята Шоколаду величезного 200-кілограмового лева. Над образом двометрового красеня попрацють львівські художники, які розпишуть його кольоровою солодкою глазур'ю. За процесом зможуть спостерігати усі охочі. Окрім цього, на Святі запрезентують й інші шоколадні атракції, а саме, «Шоколадне місто» з чарівним поїздом, двометрове рухоме «шоколадне чортове колесо» та «шоколадний годинник», — розповів Андрій Сидор, директор VI Національного Свята Шоколаду.

Як повідомив голова ГО «Срібні крила» Віктор Романюк, шоколадний Лев стане анонсом цьогорічного фестивалю «Парад Левів» у Львові.

Також впродовж Свята Шоколаду працюватиме «Ярмарок Валентина», «Шоколадна пошта», «Дитяча країна», відбудеться «Шоколадне вінчання», показ шоколадних суконь ChocoFashion, фотовиставка «Львів у шоколаді», ІІ Чемпіонат кондитерів-аматорів «Домашній кондитер», частування «кількоповерховим» шоколадним тортом та різноманітні майстер-класи для дітей і дорослих за участю професійних шоколатьє і кондитерів.

«Рідна країна»

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути