chrome firefox opera safari iexplorer

У Музеї вишивки відкрилась унікальна Жива галерея

08 січня 2013 о 16:06

У Музеї вишивки майстрині Тетяни Протчевої, що знаходиться у Києві на вул. Курчатова, 23-А, відкрилася унікальна експозиція – Жива галерея.

Тут, за інформацією самої майстрині, образи Ісуса Христа, Тараса Шевченка, Леонардо да Вінчі, Гіппократа, Ейнштейна, Стіва Джобса, Енді Уорхола та інших відомих особистостей «проявляються» у темряві і стають майже живими співрозмовниками з відвідувачами. А місячне сяйво Оранти створює неповторний емоційний ефект.

 

 

За словами Тетяни Протчевої, у залах Живої галереї з’являється натхнення і народжуються нові ідеї, виникає бажання прискіпливіше дослідити події історії, збагнути цінність людської особистості.

Як відомо, Тетяна Протчева винайшла новий напрямок мистецтва вишивки – «Сяюче мистецтво» (Glow art). Цей стиль вишивки уже занесено до Книги рекордів України.

Майстриня експонувала свої роботи в Америці та Франції (посольства України), Японії та Китаї (ЕХРО 2005 і 2010), Шотландії, Ізраїлі, Бразилії та інших країнах, де доносила українську красу та мистецтво до світової громадськості.

Відеосюжет «Каналу 24» про Живу галерею можна переглянути тут.

«Рідна країна»