chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці пройде наукова конференція «Ханенківські читання-2013»

17 січня 2013 о 11:07

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків проводить наукову конференцію «Ханенківські читання-2013».

Про це «Історичній Правді» повідомили у Музеї Ханенків.

Захід присвячено нещодавньому ювілею від дня народження Варвари Николівни Ханенко (1852—1922) -– видатної української меценатки, колекціонерки, просвітительки, засновниці музеїв.

Доповіді учасників конференції присвячені темам життя та діяльності самої Варвари Ханенко та людей її найближчого особистого та ділового кола, а також, результатам дослідження складу та історії ханенківської колекції старожитностей і мистецтва.

Урочистим завершенням конференції стане презентація виставки «Сенс її життя. Варвара Ханенко – колекціонерка, благодійниця, музеєтворець».

Виставка є спробою реконструювати світ найважливіших особистих контактів Варвари Ханенко, а також її колекціонерських уподобань.

Зокрема, буде представлено твори та цілі збірки «Варвариної» колекції  ікони, українські народні килими та вишивки, порцеляна та скло українських та російських заводів, європейське та східне декоративне мистецтво,– які сьогодні належать іншим музеям міста.

До участі в проекті долучилися: Київський національний музей російського мистецтва, Національний музей українського народного декоративного мистецтва, Національний художній музей України, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара».

Конференція відбудеться в приміщенні музею (Київ, вул. Терещенківська, 15), реєстрація учасників– з 09:30 до 10:00; початок роботи – о 10:00. 

Презентація виставки – о 17:00.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути