chrome firefox opera safari iexplorer

У вітчизняний кінопрокат вийшов український фільм

18 січня 2013 о 16:00

У четвер, 17 січня, в український прокат вийшли дев'ять нових фільмів: спагетті-вестерн Джанго звільнений від культового Квентіна Тарантіно, трилери Чорний дрізд і Мама з Джесікою Честейн, українська комедія Не бійся, я поруч!, Документальна стрічка Самозванець, мелодрама Венеція і секс та комедійні Муві 43, Обережно! Предки в будинку, Найстрашніший фільм 3D.

Джанго звільнений — спагетті-вестерн від культового Квентіна Тарантіно, який уже встиг принести йому Золотий глобус у категорії Найкращий сценарій, а також кілька номінацій на Оскар.

У цьому фільмі Тарантіно освоює новий для себе жанр — вестерн. Та частина історії Америки, якої досі намагаються уникати, якої соромляться і приховують, розкривається через історію Джанго, раба, якому пощастило не лише звільнитися, але й помститися, повідомили Корреспондент.net у B&H film distribution.

Тарантіно піддався пристрастям Скорсезе та Нолана і на одну з головних ролей у картині запросив Леонардо Дікапріо. Також у Джанго знялися Джеймі Фокс, Семюель Л.Джексон, Уолтон Гоггінс та Крістофер Вальц, який раніше отримав Оскар за найкращу роль другого плану у Безславних виродках Тарантіно.

Мама — трилер, продюсером якого виступив прославлений завдяки Лабіринту Фавна Гільєрмо Дель Торо.

За сюжетом дві маленькі сестри, які деякий час провели самі у відрізаній від світу хатині, переїжджають до свого дядька. Однак виявляється, що дівчатка переїхали в цей будинок не одні, а третій новий мешканець далеко не такий вже й безневинний, описує сюжет Кіно-Театр.

Одну із ключових ролей у картині виконала фаворитка багатьох критиків Джессіка Честейн, яка отримала недавно Золотий глобус за найкращу драматичну роль у картині Ціль номер один.

Муві 43 — свіжий збірник комедійних скетчів від трьох американських режисерів за участі великої кількості акторів голівудського А-лісту. До складу фільму потрапили як молоді зірки (Емма Стоун, Хлоя Морец та ін), так і вже давно відомі (Річард Гір, Холлі Беррі).

Чорний дрізд — кримінальний трилер із досить скромним бюджетом у $ 12 млн.

Фільм розповідає про пару, яка пограбувала казино, але потрапила у досить складну ситуацію, намагаючись зберегти не лише гроші, але і власні життя.

У фільмі зіграли Ерік Бана, Олівія Вайльд, Чарлі Ханнем, Сіссі Спейсек.

Не бійся, я поруч! (Не бійся, я поруч!) — Українська комедія режисера Маргарити Майорової.

Фільм розповість про хлопця, який не може змиритися з розставанням зі своєю коханою, і вирішує стати їй... надійною подругою.

Актори: Олексій Арістович, Марина Софійчук, Костянтин Данилюк, Денис Демченко, Валерія Антонеко.

Обережно! Предки вдома (в оригіналі — Parental Guidance/Батьківський контроль) — голлівудська сімейна комедія від режисера Енді Фікмена.

Батьки трьох дітей вирушають у довгоочікувану відпустку, про яку мріяли вже багато років. І єдиним варіантом, куди можна прилаштувати нащадків, стають старорежимні батьки матері. Стара гвардія спочатку намагається освоїти просунуті педагогічні методи XXI століття, але скоро розуміє, що діяти по-старому з дітлахами, що розперезалася, значно ефективніше.

Актори: Біллі Крістал, Бетт Мідлер, Маріса Томей, Том Еверетт Скотт та Бейлі Медісон.

Найстрашніший фільм 3D — комедійна пародія на популярні зараз фільми жахів про зомбі. Режисер: Ейпріл Маллен.

Кілька студентів коледжу випадково пробуджують давнє закляття, яке перетворює всіх жителів їхнього містечка на кровожерних зомбі. Тепер їм потрібно терміново зруйнувати закляття, перш ніж вони самі приєднаються до натовпів зомбі.

Актори: Девон Бостік, Крістофер Ллойд, Марта МакАйсак, Ейпріл Маллен та Тім Дойрон.

Венеція і секс — поетична мелодрама, дебютна режисерська робота новозеландської сценаристки і режисера Міро Білбро. Прем'єра фільму відбулася на Сіднейському кінофестивалі і була особливо відзначена критиками за чудову операторську роботу.

Це історія молодої жінки на ім'я Венеція, яка намагається розібратися з чоловіками свого життя: колишнім хлопцем, коханцем і блудним батечком, якого зіграв відомий австралійський комік Гаррі МакДональд. Сідней, де і знімався фільм, стає одним із повноцінних героїв історії, а режисер зізналася, що її картина — це «любовне послання» місту, повідомляє компанія Артхаус Трафік.

Актори: Еліс МакКоннелл, Гаррі МакДональд, Саймон Стоун.

arthousetraffic.com
Кадр з фільму Самозванець

 

Самозванець-один із найуспішніших документальних фільмів року, відзначений призами та номінаціями на фестивалях в усьому світі — Санденс, Торонто, Нова Зеландія, Маямі, Единбург, — а також представлений Великобританією і шорт-лісті на оскарівську номінацію. Крім того, Самозванець отримав 6 номінацій на премію BAFTA і рейтинг 96% на сайті Rotten Tomatoes, який вважається одним із головних у світі показників глядацького визнання.

Повнометражний дебют британського режисера Барта Лейтона про відомого загадкового француза Фредеріка Бурдене, якого прозвали «крадієм особистостей». Стрічка розповідає про те, як Бурдене протягом декількох місяців видавав себе за зниклого безвісти у 1994 році американського підлітка Ніколаса Барклі. Йому вдалося переконати американську сім'ю у тому, що він їхній син, який зник три роки тому. Причому він був настільки переконливим і вигадав таку достовірну легенду, що батьки зниклого хлопчика повірили Бурдене навіть незважаючи на те, що у їхнього сина були блакитні очі, а у самозванця — карі.

Актори: Фрідерік Бурдене, Адам О'Брайн.