chrome firefox opera safari iexplorer

Українські біатлоністки завоювали перше «золото» 2013 року

04 січня 2013 о 11:15

Новий рік українська жіноча збірна з біатлону у складі Юлії Джими, Валі Семеренко, Олени Підгрушної і Віти Семеренко розпочала «золотою» естафетою 4×6 км на черговому етапі Кубка світу, який стартував 3 січня у туманному і дощовому німецькому Оберхофі.

«Юлія Джима, незважаючи на дебютну для себе на Кубку світу роль стартера команди, провела перший етап хоч і без блиску, але дуже упевнено, передавши естафету в досить щільній компанії претендентів нагород. Валя Семеренко провела, мабуть, свої кращі перегони за останні кілька років, не дозволивши навіть на секунду нагадати про свої нещодавні проблеми зі здоров'ям. Олена Підгрушна продемонструвала справді капітанські залізні нерви – саме їй вдалося створити вирішальний відрив від суперниць. Ну і Віта Семеренко більш ніж гідно увінчала зусилля всієї команди, провівши майстер-клас як на дистанції, так і на стрільбищі», — повідомляє сайт Федерації біатлону України.

 biathlon.com.ua

Збірну Франції, яка фінішувала другою, українки випередили майже на 46 секунд. Третьою стала команда Німеччини, її українки обійшли майже на 2 хвилини.

Ця перемога не лише подарувала позитивний заряд всій нашій збірній на продовження сезону, але і помітно покращила позиції українок у загальному рейтингу — Кубку націй. На сьогодні ми – четверті. Відставання від першого місця росіянок вже не здається непереборним – усього 69 балів. А ось від стратегічно важливого шостого місця ми відірвалися вже на 235 очок!

Ну і останній бонус – Україна вийшла в лідери естафетного заліку нинішнього сезону і через тиждень в Рупольдінзі стартуватиме під гордим першим номером!

Отже, результати Кубку світу з біатлону 2012/13. 4-й етап. Оберхоф
1. Україна (0+5) 1:20:16.1
2. Франція (0+4) +45.9
3. Німеччина (2+8) +1:47.3
4. Норвегія (3+11) +2:11.9
5. Росія (2+11) +2:53.5
6. Італія (0+10) +3:27.4
7. Польща (4+14) +3:44.9
8. Білорусь (4+15) +4:43.4

Усі результати перегонів тут
Оновлений рейтинг Кубка націй – тут

«Рідна країна»
За матеріалами www.biathlon.com.ua

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути