chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям пророкують аномально спекотне літо

03 січня 2013 о 11:13

Фахівці-синоптики спрогнозували, що українцям не варто очікувати на ранню весну, а ось літо має бути спекотним.

Як повідомляє «Сегодня», заступник начальника Гідрометцентра Анатолій Прокопенко вважає, що лютих морозів до кінця січня точно не буде, але і ранньої весни чекати теж не доводиться: «Швидше за все, вона прийде в свої нормальні терміни, тобто за календарем. Складно розраховувати так надовго, але поки що передумов для якихось аномальних явищ навесні немає. Вона буде теплою, але в середині березня можливі заморозки», — пояснює Прокопенко.

«Швидше за все, вона прийде в свої нормальні терміни, тобто за календарем. Складно розраховувати так надовго, але поки що передумов для якихось аномальних явищ навесні немає. Вона буде теплою, але в середині березня можливі заморозки», — каже Прокопенко. Всі опитані виданням фахівці запевняють, що літо буде дуже спекотним.

З цим погоджується кліматолог Світлана Краковська, яка зазначає, що в липні посуху варто чекати на півдні та сході, а західні та північні області заливатиме: «Температура, особливо в липні, підніметься до +40-41 градусів.

До речі, це взагалі тенденція: якщо раніше така температура вважалася аномальною, то за наступні 30 років вона увійде до норми», — впевнена Краковська.

Що стосується осені та зими, то, за словами Краковської, вони будуть пізніми і теплими: «Буде довге бабине літо. Аномального холоду чекати не варто.

А ось сильні снігопади, як у цьому грудні, можливі», — резюмує кліматолог. Нагадаємо, що Український гідрометеорологічний центр спрогнозував похолодання 3-10 січня.

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути