chrome firefox opera safari iexplorer

В Європарламенті відкрилася українська виставка Петриківського розпису

30 січня 2013 о 14:43

В Європейському парламенті відкрилася виставка Петриківського розпису. Церемонія відкриття відбулася увечері 29 січня в рамках візиту делегації Дніпропетровської області у Брюссель.

У церемонії взяли участь посли України при ЄС Костянтин Єлісєєв і в Бельгії та Люксембурзі Ігор Долгов, комісар ЄС з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков.

«У наших відносинах постійно присутні переважно політичні декларації, і при цьому часто відсутні обличчя і душа. Ця виставка — це наше спільне обличчя і душа», — заявив Фюле.

«Ми повинні бути інтегровані в європейський не тільки економічний і політичний, але й культурний простір. Ми вже є частиною культурного простору ЄС», — сказав Єлісєєв.

На виставці представлені розписні панно, посуд, іграшки, писанки майстрів Дніпропетровської області.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути