chrome firefox opera safari iexplorer

В Нацмузеї «Пирогово» відбудеться різдвяне дійство – «Колядки. Щедрівки. Маланки»

11 січня 2013 о 12:43

13 січня в Національному музеї народної архітектури та побуту «Пирогово» відбудеться різдвяне дійство – «Колядки. Щедрівки. Маланки».

Початок заходу – о 12.00, повідомляє прес-служба КМДА.

Біля селянських садиб ХVІІІ та ХІХ століття фольклорні колективи з різних куточків Київщини відтворять обряди колядування, щедрування та Маланки.

Також у програмі свята – конкурс для відвідувачів музею на найкраще виконання колядки або щедрівки, майстер-клас із народного танцю та обрання найкращої танцювальної пари, обряди ворожіння для дівчат.

А о 13.30 відбудеться фінал Всеукраїнського дитячого конкурсу різдвяних зірок, де будуть визначені його переможці.

Під час свята горітиме символічне вогнище, біля якого зможуть зігрітися відвідувачі музею.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути