chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні буде створена національна поліція

10 січня 2013 о 15:58

В Україні все ж буде створена поліція, в тому числі і фінансова. Про це на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Черних.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Черних зазначив, що міністерство пропонує концепцію реформування МВС, мета якого — створення відомства громадянського типу і усунення дублюючих функцій.

«Реформування міністерства на першому етапі доцільно почати зі створення національної поліції як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовуватиметься і координуватиметься Кабінетом міністрів України через міністра внутрішніх справ», — сказав він.

За словами замміністра, національна поліція буде забезпечувати виконання основних правоохоронних функцій, які в даний час виконують підрозділи міністерства: забезпечення громадського порядку, боротьба зі злочинністю, охорона прав і свобод громадян, розслідування злочинів, забезпечення безпеки дорожнього руху. У складі національної поліції також планується створити фінансову поліцію, яка буде протидіяти економічній злочинності.

«В цілому, національна поліція повинна складатися з кримінальної поліції, поліції громадської безпеки, фінансової поліції, транспортної поліції, спеціальної поліції», — додав Черних.

На наступному етапі реформування планується створити державне бюро розслідувань і реформувати внутрішні війська. «Державне бюро розслідувань — незалежний антикорупційний орган, наділений функціями розслідування злочинів, скоєних високими посадовцями, представниками правоохоронних органів та судів», — уточнив заступник міністра.

Внутрішні війська пропонується реформувати з урахуванням міжнародного досвіду.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути