chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні скасують таємницю усиновлення для дитини?

30 січня 2013 о 16:22

Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко ініціює скасування таємниці усиновлення для дитини, яку усиновили. На думку дитячого омбудсмена, дитина має право знати про своє походження.

Про це Павленко повідомив 30 січня під час робочого візиту на Львівщину.

За його словами, такі зміни пропонуються для більш ефективного контролю дитини в сім’ї усиновителів.

«Ми підготували відповідний проект закону. Він передбачає скасування таємниці усиновлення з погляду батьків і дитини. У той час зберігаються обмеження доступу до інформації про усиновлення, зокрема, з погляду біологічних батьків. Розголошення інформації ззовні може бути тільки за згодою усиновителя. Пропонується зберегти кримінальну відповідальність за розголошення таємниці усиновлення», – повідомив дитячий омбудсмен.

«Таємниці усиновлення для дитини не може бути і це порушення права дитини знати про своє походження», – переконаний Павленко.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути