chrome firefox opera safari iexplorer

Водохреща з благословенням Блаженнішого Святослава

20 січня 2013 о 20:40

На свято Водохреща християни вітаються словами: «Христос Хрещається!», а відповідають: «У ріці Йордані!».

Цього дня кожен українець може спробувати чистої йорданської води. Зробити ковток з річки, у якій хрестився Ісус, 19 січня можна було і в українських храмах. Сповнитись священною водою головна редакція Першого Національного телеканалу цього року попрямувала до Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Храм уже кілька років височіє над Дніпром, але до завершення його будівництва ще далеко. Тому кожен, хто відчуває духовне покликання, може офірувати свою десятину на храмову «цеголку». Десятирічна історія зведення храму показала, що охочих збудувати у Києві великий спільнопростір молитви не мало, до того ж і поза межами України. Саме про українців діаспори, які радо прилучилися до цієї доброї справи, нагадала нам прихожанка греко-католицької церкви, народна артистка України Христина Стебельська.

Дуже важливо, що попри відсутність пишних оздоб і опалення, Патріарший собор живе, адже з березня 2011 року тут відбуваються богослужіння, а головне – сюди звідусіль приходять та приїздять люди.

Причина нескладна – з року в рік віряни усвідомлюють, що у часі Різдвяних свят дуже важливе духовне єднання між людьми, синергія вір. Символічне ділення просфорою і спільна коляда – непересічний час, справді позначений знаком Свята. Із цим відчути ту справжню радість, якою наповнюється душа віруючого, дійсно можна. Важливо просто щиро на це налаштуватися.

У святі Водохреща пройнятися відповідним настроєм допомагали мудре вітальне слово та благословення Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава, відеозапис звернення Блаженнішого Любомира Гузара, приємне товариство колядників і вертепу, ніжна дитяча пісня-молитва, а ще – майстерність ведучого урочистостей Богдана Бенюка.

Святкування відбувалося у приміщенні Міжнародного виставкового центру поблизу Патріаршого собору.

Додав NP

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути