chrome firefox opera safari iexplorer

Янукович визнав провал «покращень» у 2012 році

03 січня 2013 о 15:35

Про це він сказав в інтерв`ю виданню ”Комсомольская правда в Украине”. Водночас, за словами глави держави, ключовим, «можна сказати, історичним» досягненням є успішне проведення Євро-2012. «Світ відкрив для себе Україну з найкращого боку. Наші зусилля і витрати повністю виправдали себе», — сказав В.Янукович.

Серед інших яскравих подій минулого року Президент також назвав обрання нового парламенту і призначення нового складу Кабінету міністрів. Відповідаючи на запитання, за якими критеріями проходив відбір на посади міністрів і чому Президент вирішив залишити на посту глави уряду Миколу Азарова, В.Янукович відзначив, що знає М.Азарова як досвідченого і відповідального управлінця. «Саме на його плечі ліг порятунок України від дефолту, який нам прогнозували багато іноземних експертів у 2010 році. Водночас, варто визнати, що попередній склад Кабінету міністрів не повністю виконав поставлені завдання з проведення реформ і забезпечення зростання економіки. Це призвело до того, що результати 2012 року виявилися значно гіршими, ніж прогнозувалося», — зокрема, заявив Президент України.

Саме тому, за його словами, перед новим урядом висунуто завдання спільно з ученими і підприємцями в найкоротші терміни підготувати заходи щодо структурної розбудови економіки з метою розширення внутрішнього ринку.

«Серед ключових інструментів досягнення цієї мети я бачу впровадження активної політики імпортозаміщення, перехід до системної політики соціальної справедливості і продовження політики дерегулювання», — відзначив В.Янукович, додавши, що, виходячи з висунутих завдань, і відбиралися претенденти на посади керівників відомств.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути