chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра в Криму на плато Ай-Петрі відкривається гірськолижний сезон

11 січня 2013 о 10:27

У Криму усе готове для відкриття гірськолижного сезону на плато Ай-Петрі. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив голова кримського гірськолижного клубу Павло Канцеров.

«12 січня на Ай-Петрі ми відкриваємо гірськолижний сезон, а сьогодні ведуться останні приготування. На гірських схилах завершується розмітка трас і перевірка підйомного устаткування», — сказав Канцеров.

Останнім, за його словами, натягнуто трос на найбільшому підйомнику плато.

Траси тут на будь-який смак — протяжністю від 200 м до 1 км. Усього їх функціонуватиме шість, найдовша з яких — 1030 м при перепадах 170 м. Відкривати гірськолижний сезон на плато Ай-Петрі будуть понад 300 членів кримського гірськолижного клубу.

На думку Канцерова, для туристів, котрі побажали відпочити на гірськолижних трасах Ай-Петрі, передбачено пункт прокату лиж, є безліч кафе, магазинів і можливість переночувати у приватному секторі.

Раніше повідомлялося, що на плато Ай-Петрі фахівці провели комплексний аналіз кліматологічних умов для розвитку зимового відпочинку. Остаточні висновки досліджень мають бути готові в першій половині 2013 року.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути