chrome firefox opera safari iexplorer

10 лютого — Новий рік за східним календарем

10 лютого 2013 о 00:09

Справжній рік Змії настає 10 лютого 2013 року, а не 1 січня, оскільки традиційний Китай використовує місячний календар для визначення дати Нового року.

Змія — одна з 12 істот зодіакального китайського календаря. Це найзагадковіший знак, який символізує мудрість і силу духовної гідності. У китайському календарі змія на шостому місці після дракона.

У західних країнах, де поширене християнство, люди вважають змію порочною, жорстокою і зловісною істотою. Як мовиться у Біблії, змій спокусив Адама і Єву з'їсти заборонений плід. Тому змія часто розглядається як символ зла і диявола.

Китайці ж називають рік Змії роком маленького дракона. Згідно зі стародавньою легендою, змію часто приймали за дракона. Стародавній китайський міф розповідає про Фу Сі — одного з перших правителів Піднебесної, якого боги послали передати культуру китайцям. Він зображується як людина з тілом дракона або змії.

У Японії білу змію вважають богом щастя і передвісником багатства, який обіцяє розквіт бізнесу і добру долю. Цікаво, що японською мовою «зміїна шкіра» звучить так само, як і «зміна шкіри». Японські магазини масово продають гаманці з білої зміїної шкіри, підкреслюючи, що вони можуть принести зміни на краще, успіх і багатство.

2013 рік — рік темної (чорної) водяної Змії. За прогнозами, він принесе із собою чимало мудрих рішень і справедливих вчинків, успіх усім знакам Зодіаку, що працюють в інтелектуальній сфері.

Темна водяна Змія, за китайським гороскопом, символізує розум і мудрість, волю. Ці небезпечні плазуни вселяють страх оточенню. Змії рухаються дуже швидко, блискавично кидаються на жертву, стрімко вражаючи її своєю отрутою. Але це все відбувається лише тоді, коли змію чіпають, безцеремонно вторгаючись у її простір. Проте не забувайте — у багатьох змій отрута здатна ставати ліками.

Чорна Змія несе людям несподівані приховані зміни, нестабільність і мінливість. Ось чому важливо в цей рік особливо ретельно, заздалегідь усе планувати і правильно оцінювати, перш ніж що-небудь робити. Потрібно стати у рази обережнішими і обачнішими.

Зустрічати рік Змії радять цілу ніч – з дев’ятого на десяте число, але в негучній компанії та без феєрверків, бо господиня року не любить шуму і зайвих рухів.

Читайте детальніше:

Підготувала Юлія Царенко, «Рідна країна»

Розділи: Традиції

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути