chrome firefox opera safari iexplorer

Акулу із ТРЦ Ocean Plaza повернуть у голландський розплідник

11 лютого 2013 о 14:16

Про це пише портал «The Village» з посиланням на прес-службу торгового центру.

«Рибу перевезуть, як тільки отримають дозвіл іхтіологів», — йдеться в повідомленні.

Раніше іхтіолог Костянтин Моршнєв, який брав участь у проектуванні акваріума Ocean Plaza, розповів журналістам, що в Київ привезли не ту акулу, яку замовляли.

У торговому центрі очікували, що розмір рибини не перевищить півтора метра, але з Нідерландів доставили рибу приблизно на метр більшу.

З голландським розплідником уже домовилися про повернення акули, але коли це станеться, поки невідомо. Дата буде залежати від того, наскільки, на думку іхтіологів, акула готова до переїзду.

Ймовірно, це відбудеться не раніше весни.

Як відомо, у січні цього року захисники тварин почали протестувати проти утримання акули в акваріумі торгового центру й навіть влаштували пікет під Ocean Plaza.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути