chrome firefox opera safari iexplorer

Через 3 дні київське метро може зупинитися

26 лютого 2013 о 09:21

ПАТ «Київенерго» попередило КП «Київський метрополітен» та КП «Київміськсвітло» про відключення електроенергії через борги, які вони накопичили.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Станом на 21 лютого, загальна заборгованість всіх споживачів включно з населенням за електроенергію перед „Київенерго“ склала 836,9 мільйона гривень. Найбільші борги у розмірі 499,6 мільйона гривень накопичили загалом підприємства і організації житлово-комунального господарства та міського транспорту», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, борг метрополітену станом на 25 лютого становить 8,5 мільйона гривень, «Київміськсвітла» – 13 мільйонів гривень.

«Борги установ, які фінансуються з державного бюджету, становлять 35,8 мільйона гривень, з міського та районного бюджетів – 37,4 мільйона гривень. Борги промислових підприємств сягнули 101,9 мільйона гривень», — відзначили в «Київенерго».

«Попередження про відключення компанія направляє споживачам-боржникам мінімум за 3 робочих дні до запланованого дня відключення. У випадку, якщо споживач з об'єктивних причин не в змозі відразу погасити борг, що накопичився, він може звернутися до „Київенерго“ з проханням реструктуризувати його або узгодити графік погашення заборгованості», — відзначили в «Київенерго».

Як відомо, ПАТ «Київенерго» з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в «Київенерго» до 71,89%; НАК «Енергетична компанія України» належить 25% +1 акція компанії.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути