chrome firefox opera safari iexplorer

Для буковинських пам'яток архітектури розроблять QR-коди

18 лютого 2013 о 17:00

Для пам’яток архітектури на Буковині розроблять QR-коди, які міститимуть інформацію для туристів, оптимізовану під перегляд з мобільних пристроїв.

Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«Якщо ми кажемо про туризм як один із пріоритетних напрямів роботи крайової влади та важливу складову економіки регіону, то для розвитку галузі і популяризації Буковини нам варто використовувати усі сучасні дієві методи. Наприклад, створити QR-коди для визначних пам’яток архітектури міста й туристичних об’єктів краю», — зазначив він.

Коди дозволять гостям Буковини легко орієнтуватися в місті та області. Особливо це стосується іноземних туристів, які не знають української мови, а інформацію, зчитану з QR-коду телефоном чи планшетом, будуть отримувати англійською та, наприклад, німецькою. Практика таких кодів широко використовується у сусідніх країнах та загалом у світі. Кілька міст України також активно впроваджують їх.

«Така сучасна комунікація із туристами та створення комфортних умов для їх перебування на Буковині — правильний, зручний, дієвий та малозатратний шлях промоції регіону», — підкреслив голова ОДА.

QR-код (англ. quick response — швидкий відгук) — матричний код (двовимірний штрих-код). Вміщує більше інформації, ніж штрих-код. Основна перевага QR-коду — легке розпізнавання скануючим обладнанням (в тому числі, й фотокамерою мобільного телефону), що дає можливість використання в торгівлі, на виробництві, в логістиці, туризмі.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути