chrome firefox opera safari iexplorer

Дорога до офісу віднімає в українців багато часу, — соцдослідження

07 лютого 2013 о 16:37

Більше половини офісних працівників добираються до роботи цілу годину або більше, з'ясували експерти hh.ua, пише Кореспондент.

38% опитаних використовують для цього два або три види транспорту. Незручний маршрут терплять заради цікавої роботи.

Дорога до офісу віднімає в українців багато часу. 16% опитаних у найкращому випадку їдуть на роботу понад годину, ще 36% близько 60 хвилин. Втім, 24% кожного ранку та вечора проводять у транспорті близько 30 хвилин, незалежно від погоди і трафіку. Ще майже стільки ж — щасливчики, які живуть недалеко від офісу: на дорогу їм потрібно менше півгодини.

Більшість офісних працівників не можуть дозволити собі особистий автомобіль або таксі і змушені їздити громадським транспортом. Лише 17% опитаних їздять на роботу на особистій машині, а 3% використовують для цього таксі.

73% офісних працівників щодня стикаються з усіма принадами громадського транспорту. Щоб уникнути цього, 17% респондентів ходять на роботу пішки, стверджують експерти.

Більшість добирається в офіс одним видом транспорту. 35% змушені здійснювати по дорозі на роботу одну пересадку з транспорту у транспорт, а ще 3% — дві.

Дослідники наголошують, що респонденти не схильні думати про майбутні справи по дорозі на роботу. Більшість воліє використовувати цей час для відпочинку. Вони розслабляються (наскільки це можливо у громадському транспорті), слухають музику або аудіокниги, читають книги та газети, навіть дрімають. 13% намагаються відволіктися від незручностей дороги за допомогою мобільного телефону.

Втім, офісні працівники стійко переносять негаразди громадського транспорту. 72% опитаних відповіли, що їм на роботу добиратися зручно. Цікаво, що жителям районних центрів більш зручно їздити в офіс, ніж жителям великих мегаполісів та обласних центрів. Чим старші респонденти, тим вони терплячіші до незручностей по дорозі на роботу, мабуть, причина у звичці.

Частіше за інших скаржаться на незручності ті, кому добиратися до роботи годину або довше і третя частина тих, хто використовують громадський транспорт. 25% автолюбителів теж не вважають дорогу до офісу зручною — через затори.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути