chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль «Міфо-генез 2013» влаштували на Вінничині

19 лютого 2013 о 12:03

Фестиваль «Міфо-генез 2013» влаштували на Вінничині. Більше півсотні митців з України та Польщі створили свої полотна на скіфському городищі біля Немирова. Малювали просто неба на засніжених полях. А ще — створювали різноманітні вироби з природніх матеріалів. Усі роботи — міфічної тематики.

Томаш Шенкевич на фестиваль приїхав із друзями. Створили інсталяцію з льоду. Спочатку у повітряні кульки набрали воду, підфарбувавши її. Коли рідина замерзла — крижані кулі повісили на дерево. Митці переконані: саме так виглядають краплі дощу.

Томаш Шинкевич, художник з Польщі: "Ми намагалися створити такий образ, який закарбується в кожного у пам'яті про цей фестиваль".

Різноманітні вироби з природніх матеріалів та малюнки на снігу створювали протягом трьох днів. Для виготовлення міфічних елементів митці застосовували звичайні лопати, серпи, сапки, мотузки та навіть трактор.

Олександр Нікітюк, організатор фестивалю «Міфогенез 2013»:"Фестиваль має власну концепцію – то є концепція міфогенезу, продукція міфу. І художники, вони нібито проектували своє власне бачення цієї теми на територію давнього скіфського городища".

Фестиваль «Міфогенез 2013» — закритого типу. Відвідувачів туди не пускають. Творіння митців їм показують вже сфотографованими.

Відвідувач фестивалю: "Подобається, тому що це просто не звично, це красиво, по – друге, і це трошки не звично, тому що воно в іншому напрямку заствляє думати людину".

Відвідувач фестивалю: "Це добре, що є така змога подивитись, що люди роблять, що вони за допомогою природніх таких матеріалів такі експозиції роблять. Цікаво".

Після виставки світлин у Вінниці, митці повезуть їх до Києва, Запоріжжя, Сум, Львова, а згодом — і до Польщі.

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути