chrome firefox opera safari iexplorer

Коцюбинське приєднали до Києва

28 лютого 2013 о 15:17

Київрада на засіданні 28 лютого збільшила територію Києва за рахунок земель області на більш ніж тисячу гектарів до 84 тисяч 974,4 га.

За прийняття відповідного рішення проголосували 74 депутати.

За словами доповідача з питання директора Департаменту земельних ресурсів КМДА Віктора  Петрук, документ передбачає включення до території столиці 2 тисяч 75,7 га земель Київської області з одночасним виключенням з меж Києва і передачі області 686,3 га.

«Пропонується включити до меж Києва земельну ділянку, на якій знаходиться селище Коцюбинське (87 га). Це рішення обумовлене необхідністю збереження лісового масиву (Біличанського лісу) міста Києва, який незаконно забудовується житлово-будівельними кооперативами та окремими громадянами на підставі рішень Коцюбинської селищної ради», — сказав Петрук.

Він наголосив, що «ці рішення приймалися і приймаються Коцюбинською радою щодо території, що не відноситься до селища».

«Селищна рада немала жодних законних підстав на прийняття цього рішення. Крім того, сьогодні готується указ президента про розширення Голосіївського парку за рахунок Біличанського лісу», — додав Петрук.

Петрук додав, що проектом землеустрою пропонується також включити до меж Києва території острова Великий та острова Дикий (390 га).

Також територію Києва планується збільшити за рахунок 6,9 га земель Лісниківської сільради, 0,5 га – Чабанівської селищної ради, 1,6 га – Білгородської ради, 2,7 га – Ірпінської міськради, 904,7 га – Вишгородської міськради, 56,9 га – Княжицької сільради та 998,4 га Гнідинської сільради, яка, за словами Петрука, є «єдиним резервом для розміщення соціального житла для киян».

У той же час проектом заплановано виключити з меж Києва і передати області 686,3 га. Зокрема, 0,5 га – Хотівській сільраді, 20,6 га – Білгородській сільраді, 0,6 га – Ірпінській міськраді, 1,2 га – Гостомельській селищній раді, 1,7 га – Горенській сільраді, 41,7 га – Вишгородській міськраді, 0,9 га – Пухівській сільраді, 2,8 га – Княжицькій сільраді, 153 га – Гнідинській сільраді, 46 га – Вишеньківській сільраді та 17,3 га – Козинській селищній раді (острів Дикий).

Петрук додав, що після прийняття цього рішення проект зміни меж Києва пропонуватимуть для розгляду облради та обладміністрації.

«Після їх рішення – погодження чи непогодження (це їх право, яке вони рішення приймуть) – ми будемо направляти це рішення у Верховну Раду для прийняття остаточного рішення», — сказав Петрук.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути