chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт обіцяє відремонтувати дороги до ключових пам'ятників культури

17 лютого 2013 о 18:15

Міністерство культури України планує запропонувати Міністерству інфраструктури проект з реконструкції і будівництва нових трас до найбільших пам'ятників культурної спадщини і буде вносити відповідні пропозиції щодо поправок до Держбюджету-2013.

Про це заявив міністр культури Леонід Новохатько під час координаційної наради з питань підготовки і проведення заходів щодо святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка у Каневі.

«У мене є ідея, необхідність реалізації якої сьогодні актуальна як ніколи. Це стосується реконструкції доріг по всій Україні, які ведуть до найбільших наших національних святинь. Планую, що Міністерство культури найближчим часом запропонує Міністерству інфраструктури впровадження загальнодержавного проекту ремонту і будівництва нових доріг європейського рівня. Відомо, що насамперед повинні бути відремонтовані дороги, які ведуть до Тараса», — сказав чиновник.

Він підкреслив, що в очікуванні підвищеного інтересу української та зарубіжної громади до святкування 200-літнього ювілею Тараса Шевченка необхідно забезпечити створення належної інфраструктури в Каневі.

«Сьогодні ми оглянули в Каневі ряд об'єктів і вже на новому рівні продовжили діалог між Міністерством культури і Черкаською облдержадміністрацією, яка є одним з ключових державних органів у процесі підготовки до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка... Перш за все, повинні бути відновлені дороги, що ведуть до об'єктів, пов'язаних з життям і вшановуванням пам'яті Шевченка», — сказав міністр.

За словами Новохатька, слід відремонтувати міські дороги, особливо в центральній частині міста, дорогу Київ-Канів та обласні траси між об'єктами, пов'язаними з життям Шевченка. Він також повідомив, що з метою забезпечення необхідного фінансування підготовчих робіт Міністерство культури буде вносити відповідні пропозиції щодо поправок до Держбюджету 2013 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути