chrome firefox opera safari iexplorer

Міськрада Сум підтримала знесення пам'ятників Леніну, що залишилися в місті

27 лютого 2013 о 17:19

Сумська міськрада на сесії 27 лютого більшістю голосів підтримала пропозицію мера Геннадія Мінаєва про знесення двох пам'ятників Леніну.

Мінаєв виступив з ініціативою зруйнувати пам'ятник Леніну біля ДК «Хімік» і замінити його пам'ятником відомому сумському промисловцю Олександру Кравченку, а пам'ятник Леніну в районі Дуровщина переплавити на пам'ятник засновникові Сум Герасиму Кондратьєву.

За пропозицію мера проголосували 43 з 75 депутатів міськради.

Втім, за підсумками голосування Мінаєв сказав, що поки утримається від активних дій, до яких би приступив, якби його підтримали дві третини депутатів.

«Сподівався на більш істотну підтримку, якщо б мене підтримали дві третини міськради, кроки були б радикальними...», — прокоментував він результати голосування.

Нагадаємо, 15 лютого на центральній площі міста Охтирка у Сумській області група осіб на чолі з народним депутатом від во «Свобода» Ігорем Мірошниченком зруйнувала пам'ятник Леніну, зваливши його з постаменту.

Після цього міський голова Сум Геннадій Мінаєв запросив організаторів руйнування пам'ятника знести пам'ятники Леніну і в обласному центрі.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути