chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Успіхи українського біатлону – заслуга Федерації біатлону та її прихильників

18 лютого 2013 о 14:09

«Так сталося, що протягом останніх років у дискусіях щодо українського спорту влада боїться визначитися із головними пріоритетами підтримки вітчизняного спорту, а тому маємо великі проблеми, адже в результаті тотально недофінансовуються усі види спорту», — зазначив відомий громадський та політичний діяч Микола Томенко.

На його думку, цілком очевидно, що серед зимових видів сорту необхідно інвестувати у ті, які мають професійних тренерів, успішні команди і активні федерації. Фактично, в Україні поодинокий зимовий вид спорту, який держава зобов’язана підтримувати, — це біатлон. З такою пропозицією Микола Томенко виступає вже майже 10 років, але на жаль, держава так його і не почула.

«На щастя, в Україні є потужна Федерація біатлону на чолі з Володимиром Бринзаком, а також багато її прихильників, підприємців по всьому світу, які в силу можливостей допомагають українському біатлону. І результат не забарився – у Чехії щойно завершився чемпіонат світу з біатлону – найуспішніший для збірної України за останні 14 років – 5 медалей і третє місце у загальному заліку світової першості», — зазначив Микола Томенко.

1

Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак, головний тренер збірної Василь Карленко та команда прихильників українського біатлону

За традицією, він разом з підприємцями, що допомагають Федерації біатлону України, брав участь у цьому чемпіонаті світу. Микола Томенко поінформував, що оскільки цьогоріч до Чехії з’їхалося дуже багато прихильників українського біатлону з усього світу, було вирішено створити Міжнародний клуб прихильників біатлону.

По завершенню чемпіонату його президент Олександр Клюзнер вручив премії нашій жіночій команді і поінформував, що і надалі підприємці, які вболівають за український біатлон, будуть фінансово підтримувати наших спортсменок.

2

«До речі, приємно дізнатися, що наша команда виступала і здобувала перемогу під прапором, який я подарував їй на Чемпіонаті світу з біатлону у Ханти-Мансійську у 2010 році», — зазначив Микола Томенко.

3

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути