chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко вимагатиме на засіданні РНБО розглянути питання інформаційної безпеки України

21 лютого 2013 о 17:43

Повинна бути державна стратегія не лише збереження, а і розвитку національного радіо в Україні у трьох форматах: УР-1, каналу «Промiнь» та УР-3 (радіо «Культура»).

Про це Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко наголосив сьогодні під час круглого столу, організованому Комітетом, на тему «Стан, проблеми та перспективи розвитку радіомовлення в Україні».

За його словами, на сьогодні складається враження, що, свідомо чи ні, відбувається системне знищення поодинокого ресурсу пропагування української історії, культури і традиції. Про це свідчить і той факт, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення в минулому році не видала Національній радіокомпанії жодної ліцензії на FM-мовлення у великих містах, а 9 обласних радіокомпаній досі не мають FM-діапазону.

«Подібну позицію займає і держава загалом у частині фінансування Національної радіокомпанії на 2013 рік. Фактично, це – «фінансування виживання» або підготовка до банкрутства. Саме ця обставина призвела до вимкнення на кілька днів на початку лютого майже третини мовлення Національної радіокомпанії України», – зазначив Микола Томенко.

Він зауважив, що спільними зусиллями профільного Комітету, громадськості та фахівців вдалося повернути мовлення українського радіо, але проблема залишається невирішеною. «Тому нам потрібно вимагати при перегляді Держбюджету збільшення фінансування Національної радіокомпанії України, а також ставити питання щодо необхідності розширення її мовлення в FM-діапазоні», – зазначив Голова Комітету.

Він повідомив, що вимагатиме від Президента на засіданні РНБО найближчим часом розглянути питання інформаційної безпеки України і, зокрема, щодо розвитку мовлення і належного фінансування Національної радіокомпанії.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути