chrome firefox opera safari iexplorer

Найдорожчою європейською країною визнали Грецію

08 лютого 2013 о 12:32

У 2012 році Греція так і залишилася однією з найдорожчих країн Європи, незважаючи на те, що грецьке міністерство розвитку зафіксувало уповільнення зростання цін на більшість категорій товарів, що враховуються в індексі споживчих цін. Про це повідомляє Прайм.

За даними джерела, заступник міністра розвитку Афанасіос Скордас не пояснив, чому ціни в Греції, яка шостий рік перебуває в рецесії, зберігаються на дуже високому рівні, що недоступний для більшості громадян.

Чиновник зазначив, що якби не зросли на 27% ціни на електроенергію і паливо, то інфляція в 2012 році була б від'ємною.

Заступник міністра також заявив, що на 0,54% в середньому знизилися ціни в категорії «Продукти харчування та безалкогольні напої», і Греція є єдиною країною в ЄС, де в 2012 році подешевшали продукти. Водночас в цій категорії зареєстровано зростання цін на яйця, йогурт, сир фета, а також на яловичину, свинину і рибу, зазначив Скордас.

Як повідомляли Ukranews, нещодавно влада Катару заявила, що має намір вкласти в малий і середній бізнес Греції мільярд євро.

Джерело: Ukranews.com
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути