chrome firefox opera safari iexplorer

Онкохворих дітей запрошують у зимову казку

01 лютого 2013 о 09:57

4 лютого, у день боротьби з раком, Театр української традиції «Дзеркало» за підтримки Української лютеранської церкви, тижневика «Українське Слово» та видавництва «Зелений пес» братів Капранових, проведе благодійну мистецьку акцію «Здоров’я дитини – Здоров’я Родини» для маленьких пацієнтів дитячого відділення Національного інституту раку, що знаходиться на вул. Ломоносова, 33/443.

Початок о 16:00.

В подарунок дітям актори заграють свою нову виставу «Снігурка-Христинка і віртуальна троянда», громади тижневика «Українське Слово», Української лютеранської церкви та видавництва «Зелений пес» привітають маленьких пацієнтів розмальовками, дитячими журналами, олівцями та дитячою біблією з найкращими побажаннями.

Рак – це одна з най глобальніших проблем сучасності. Його назва походить від введеного Гіппократом терміну «карцинома» на позначення злоякісної пухлини з пери фокальним запаленням (її форма нагадує ззовні краба).

Гіппократ описував кілька видів раку, а також запропонував термін oncos. Смерть від онкологічних захворювань у світі займає друге місце після захворювань серцево-судинної системи та складає 13 % всіх смертей. За оцінками ВООЗ, без належних втручань урядів країн у охорону здоров’я за період з 2005 по 2015 рр. від раку помре в загальному близько 84 млн. людей.

4 лютого було проголошено Всесвітнім днем боротьби проти раку «Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями» — Міжнародним союзом проти раку або UICC. Мета цього дня – ознайомлення населення про рак, його діагностику, лікування та благодійність.

В Україні щороку виявляється більше 160 тис. нових випадків злоякісних новоутворень, майже 100 тис. жителів вмирають від раку, причому 35 % померлих – працездатного віку. Щогодини реєструються більше 20 нових випадків захворювання на рак, а 10 мешканців України помирають від нього.

Тож не будьмо байдужими до хворих на рак українців, адже в боротьбі за життя їм дуже потрібна наша підтримка, пер за все увага!

Марія Поливач

«Рідна країна»