chrome firefox opera safari iexplorer

Щодня в Україні зникає понад 20 дітей

04 лютого 2013 о 14:39

Торік в Україні до органів МВС надійшло майже 8 тисяч заяв про зникнення дітей. Про це повідомили у прес-службі Кримінальної міліції у справах дітей.

Як повідомили у відомстві, майже 7,2 тис. заяв про зникнення надійшло від батьків та опікунів, ще 751 – із навчальних закладів.

“Щоразу після надходження заяв упродовж доби вдавалося розшукувати за гарячими слідами 86% зниклих дітей, що становить 6,8 тис. осіб. За іншими здійснювали розшукові заходи, завдяки чому вдалося розшукати 95,5% зниклих дітей. На даний час нерозшуканими залишається близько 30 дітей”, – зазначили в Управлінні кримінальної міліції у справах дітей.

У відповіді на запит також зазначається, що найбільше дітей залишають своє місце проживання у віці від 14 до 16 років.

“У більшості випадків це діти із сімей, де батьки не звертають на них належної уваги та не цікавляться проблемами дітей. Є, звичайно, окремі випадки, коли діти йдуть із дому "заради кохання“ або йдуть до друзів і залишаються у них жити”, – зазначили у відомстві.

За словами правоохоронців, розшук зниклих дітей ускладнює те, що батьки, опікуни чи співробітники дитячих закладів не одразу звертаються до правоохоронців.

“Окрім того, батьки не завжди знають, із ким спілкуються їх діти у соцмережах. А це доволі важливий чинник, оскільки зазвичай діти обмінюються намірами саме у соцмережах, тому така інформація може сприяти якнайшвидшому встановленню місцяперебування дитини”, – зазначили у відомстві.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути