chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні о 20.00 у Ватикані буде оголошено режим «вакантного престолу»

28 лютого 2013 о 11:42

Папа Бенедикт покине Ватикан ввечері 28 лютого і на вертольоті відправиться в літню папську резиденцію Кастель Гандольфо під Римом.

Режим «вакантного престолу» у Ватикані буде оголошено в цей же день о 20.00.

Після зречення Бенедикт XVI отримає титул «Папи-емерита» або «почесного Римського понтифіка».

Директор Ватиканського телебачення монсеньйор Едоардо Марія Вігано вважає, що від'їзд Бенедикта XVI у Кастель Гандольфо стане історичним моментом.

Сьогодні, у день зречення від престолу Папи Бенедикта XVI, майже кожен його крок буде записаний на камеру телевізійного центру Ватикану, щоб зберегти пам'ять про події цього історичного дня для нащадків. Італійське радіо і телебачення (RAI) планують транслювати подію на всі континенти.

Ватиканське телебачення застосує 26 телевізійних камер, щоб стежити за подією від’їзду Папи, а також конклавом і наступним Папою.

«Ми плануємо трансляцію події з усією повагою до Папи і вірян, які хочуть підтримати Бенедикта XVI в такий важливий момент», — сказав Е.Вігано.

Телевізійні камери зніматимуть в Апостольському палаці до 17 год. за місцевим часом, поки понтифік не сяде у вертоліт, який доставить його у Кастель Гандольфо. Відставка вступає в силу через три години.

Бенедикт XVI оголосив про своє зречення від Апостольського престолу на консисторії 11 лютого. Він попросив вірних молитися за кардиналів, яким належить незабаром обрати нового Папу Римського.

Джерело: РІСУ
Розділи: Суспільство